6 Aralık 2009 Pazar

Acı samiyen

Galatasaray 1 İbb 1

Baros'un yokluğunda hücum hattı etkisiz kaldı.Nonda da formsuz ve ağar oynayan bir santrafor olduğundan, Galatasaray sene başında bahislerde üst oynanan takım olma özelliğini kaybetti. Peki hücum hattını haftalardır pasif hale getiren Nonda'nın oynama zorunluluğu mu vardır? Keita ile başlayıp, Kewell santrafor çıkamaz mıydı? Beni asıl yıpratan, bunu Skibbe yapsaydı, bu soruları sorduğuma üzülmezdim. Rijkaard' ın ilk 15 dakika  ile son 15 dakika, maçı kazanmaktan ve gol atmaktan vazgeçmesini anlamıyorum.

Hakem, korneri faulu görmeyebilir.Sen Galatasaray, ilk yarı koparacaksın bu maçı. 1-0 olmasın, bizim de olmasın. Bu rakip Real Madrid mi , biz 1-0' ı koruyalım?  Üstelik aynı sahada izlediğimiz,  Eskişehir ve Manisa maçlarının hiç mi dersleri çıkarılmadı ? Galatasaray Baros varken de tek santrafor, yokken de. Sekiz eksikli rakibinin bile, sıkıntılı anlarda koyabileceği bir santraforu varmış.

Galatasaray normalde de topu oyuna sokarken sıkıntı yaşıyor. Hiç pozisyon vermemesine rağmen savunmada Topal ile başlamak yanlıştır. Tecrübeli Emre Aşık bugün geri dörtlüde olmalıydı. Mehmet ortada, Barış ta kulübede olabilirdi. Ayrıca, bugün forvet tercihi Nonda olsa da olmasa da Keita sahada olmalıydı. Hem geriden oyun kurulurken Emre, hem de ileride etkili olmak gerektiğinde Keita olmalıydı.

Sonuçta Galatasaray büyük bir avantajı kaybetmedi. Belki de Kayseri'nin bu hafta o koltukta oturması daha anlamlıdır. Ama artık bütün herkes biliyor ki 1-0 hiç kimseye yetmiyor. Özellikle son 15 dakikada bütün hücumcularını kenara alan bir takıma hiç yetmiyor. Bugün takım halinde iyi top yapan ve pozisyon üretip,kendi kalesinde sıkıntı yaşamayan bir takımın 2-3 farklı kazanması gereken bir oyun vardı. Fakat geriden etkili oyun kuramamak, rakip defansı yıpratmayan bir forvetle oynamak, ve galip gelmek için her maçta şansın yardımını beklemek size puan kaybettirir.

Kaybedilmiş ne var ? Temmuz'dan Ekim- Kasım sürecine kadar olan bölümde rakiplerini zorlayan, yıpratan ve korku salan takım olma özelliği kaybedildi. Fenerbahçe maçının öncesi ve sonrası hissedilen gerilim sahaya yansıyor. Bu akşam kazansaydı da liderliği koruyacak bir takım görüntüsü veremiyor. Rijkaard' ın  tercihleri Galatasaray'ı durdurmaya yönelik olduğundan, otoritesini de kaybedebilir ve Galatasaray artık kötü oynadığı maçları kazanmak yerine, iyi oynadığı maçlarda da puan kaybetmeye alışır hale gelecektir.. Futbolcu şaşkın, olsun, biz yine lider oluruz diyor. Evet olabilirsin, ama bu kaybettiklerini 2-3 puanlık farklarla liderlik sürdürürken çok ararsın. O liderliği alma ihtimalin var tabi.

Kayseri ve Bursa bulunduğu yeri hak ediyorlar. Hatta yedi puan geriden gelerek, teknik direktörünü  değiştiren Trabzonspor, ve büyük takımlardan rahat rahat puan alan Eskişehirspor' da  bu zirveye gelirse şaşmayalım.

Dipnot: Hasan Kabze için hep bir şeyler yazasım geliyordu, erteliyordum. Bu akşam tribünde onu görünce, keşke kenarda öyle bir adamımız olsaydı, diye düşündüm. Şu an Hasan Kabze' ye, o kadar çok ihtiyaç var ki...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder