18 Aralık 2009 Cuma

Kartpostal



Bir zamanlar, ummadığınız birinden böyle bir kart gelebilirdi. Postacı kapıyı iki kere çalar ve evde değilseniz   zarfı kapının altından atar giderdi. Kartın arkasında bulunan  yeni yıldaki mutluluk ve sağlık temennilerinden ziyade, manzaranın içine dalardınız çocuksu hayallerinizle. Üstündeki pullar parmaklarınıza bulaşırdı. Yılbaşı bizim için çok önemli olmadı diyemeyiz. Tebrik kartı bekledik, yazdık, gönderdik.

Bayramlarda da olan kart tezgahları, yılbaşı öncesinde de meydanlarda bulunuyordu. Özenle arkası doldurulduktan sonra bir de postaya veriliyordu. Şimdi bunların yerine oturduğunuz yerden hoplayan zıplayan noel babalı ya da kar tanelerinin uçuştuğu tatsız .gif resimleri var. Fakat bu uygulamaların eski tebrik kartlarındaki tadı vermediği kesin. Postacılar bile artık sevilmez oldu. Ya bir fatura ya da başka cansıkıcı bir haberle geliyor kapıya. Bir mektup, bir kartın gelme ihtimali, yani postacının yüzünüzü güldürme ihtimali iyice azalıyor.

1 yorum:

  1. Zaman değişiyor, gelişim oluyor, gelişim genellikle teknolojik anlamda gerçekleşiyor, herşey sanallaşıyor, haliyle insanlar duygusuzlaşıyor, daha da yalnızlaşacağız, bugünler iyi günler...

    Hatice Bilgili

    YanıtlaSil