8 Şubat 2010 Pazartesi

10lar



Cassio de Souza Soares Lincoln,  verdiğinden daha fazlasını alan bir başka pahalı Brezilyalı. Galatasaray'a yaramıyor böylesi. Mario Jardel i andırıyor gelişi ve gidişi. Çok kafiyeli oldu sonlandıralım şu işi.  Öteden beri milliyetin spor sayfalarını okuyunca böyle uyaklı bir dil de kazanıyor insan. İlk geldiğinde seyircisiz maçlarda gösterdiği performans herkesi heyecanlandırdı. Büyük maçlarda büyük işler bekledik. Uzun zamandır da böyle transferlerden çok şeyler bekler olduk. Tam bir hüsran bu adam.

O eski 10 numaralardan fazla bahsedip adamların kulağını çınlatmaya gerek yok. Lincoln onlar gibi olamadı. Aslında böyle bir fırsatı tepmesine akıl erdirmek zor. Galatasaray'dan oynamadan aldığı, belki Brezilya'da  oynayarak kazanacağından muhtemelen daha fazladır. Ama ne olursa olsun koca bir yıla yakın zamanı oynamadan geçirdi. Belki de tekrar form tutması aylar alacak. Kendine yaptığı zararın da farkında değil.

Böyle adamlar için Türkiye'de futbol oynamak dünyanın belki de en kolay işi, eğer kendinizi iyi pazarlarsanız. Örnek Alex, o kadar uzun zaman oldu ki Fenerbahçe'de, geldiği zamanı unuttuk. Koşmaz, kendini yormaz, bir frikik, 1-2 şut, 3-5 öldürücü pas ile çoğu zaman adam olmaz denen Fenerbahçe'yi toparlamıştır. Yaşadığı Şampiyonluklar ve kazandığı paralarla günün birinde mutlu mesut evine gidecek, belki de bu minnet borcundan dolayı gitmek bile istemeyecek. Lincoln de Alex gibi Brezilya milli takımının kapısından bile gireceğe benzemiyor. Hayatında yapacağı en güzel işlerden birisi Galatasaray'da Alex modelinde bir kariyer yapmak olmalıydı. Belki uzun vadede Galatasaray bundan hoşlanmazdı ama onların tek kurtuluşu bu. Yoksa geldikleri gibi giderler. 

Onlar milli takıma giremiyorlar fakat Elano Brezilya milli takımının değişmez oyuncusu, en azından şimdilik. Sezon başında geldi, maç eksiği, uyum sorunu, gibi bahane süreçlerini de atlattı. Gerçi sakatlıklar yüzünden abuk sabuk bir kadroya sahip olmuş olan Galatasaray'da yine bir kaç bahane içinde bulabiliriz kendisini. Oynadığı yer, giydiği anlamsız 9 numaralı forma ile beraber pek uyumsuz kalıyor. Kendisi ya da Rijkaard için normal olabilir ama maliyeti ve etiketi düşünülürse, en azından zemini düzgün rakibi ciddi olan maçların anlamlı galibiyetlerinde rol almalı. Kayseri'de berabere kalmak ayıp değil zaten, hele bu haldeyken. Emre Çolak o pozisyonu gole çeviremedi diye kızmadan önce,  Elano girdiği rahat pozisyonu neden gole çeviremedi diye sormak daha cazip.

9 numara Galatasaray'da Hakan Şükür demek, Kral duygusal adamdı, bazen haftalarca gol atamazdı. Fakat Elano forvet değil, açılmak için gol atmayı beklemiyordur umarım. Ya da bir Galatasaraylı paranoyası uygun gibi hazır santrafor Arda olduğuna göre, bu ara formaları değiştirseler belki etkili olur düşüncesindeyim.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder