9 Eylül 2010 Perşembe

Hayırlı Bayramlar

Bu hayır o hayır değil zinhar, sakının bu yazıyı okurken siyasi gelişmelerden.
Önceden her kime hayırlı bayramlar desem ardından aklıma gelen soru şuydu '' hayırsız  bayram mı olur ? ''  hayırsız olmasa da kötü giden gelişmelerin iç içe olduğu bayramlardan birini yaşama ihtimalinin olduğunu an itibariyle  öğrenmiş bulunmaktayım.

Bazen işler ters gider, mesele kolonyanın tükenmiş olması ya da çikolataların bitter ağırlıkta olması değil. Bayram gününde büyük umutlarla ard arda kapıya dayanan minik bünyeli para-şeker  mangalarından  da bahsetmiyorum. Dediğim gibi bazen işler yolunda gitmeyebilir. Kişisel bazı gerilimlerin  çevre beyinleri darlaması sözkonusudur  

Bayram, adı üstünde insanların sevdikleriyle bir araya gelip din kültürünün içinde de varolan birlik ve beraberliğine insanlık saflarında yer açan büyük müjde. Bu gibi günlerin önemini ve anlamını kanıksamaktan yaşamaktan daha kolay ve keyifli ne vardır ?

Fakat bu alanda zorlananlar da vardır. Ömür denilen kısa hikayelerimiz var her birimizin ve bu hikayelerin kesiştiği yerlerde sarılırız birbirimize. Bazen sarılırken fazla mı sıkarız ya da çok mu uzak dururuz bilinmez. Lakin bilinen bir şey vardır. Kızdığımız ve öfke kustuğumuz, ve bazen en kanlı saldırıları planladığımız hikayelerin yer aldığı bu ömür hiç de uzun sürmemektedir.

Kaybedildiğinde anlaşılan değerlerin kurtarılabilme imkanının elimizde olduğu o anlar karşı tarafı  tağrumar etmekte çekinmeyiz. Bunların da ötesinde içinde yaşadığımız bu hikayeler belki hiç okunmayacak olsa da bir yerlerde yazılmakta olduğunu biliriz. Filmlerde gerçekleşen hikayelerin kendi hayatımızda gerçekleştiğini kabullenmek istemeyiz. Bu kadar kötü ya da bu kadar keriz olamayız deriz, lakin olmuşuzdur. Hatta genelde iş işten geçmiştir de.

Her çeşit insanın iç içe yaşadığı bu hayatın adaletini sağlamak bize düşmez, iyi ezilirken, kötü ezerken topu topu üç gün sonra bitecek bu hikayelerdeki kokuşmuş azgınlık bitirilemez.  Zaten bitirilse iyi ve kötü seçilemez. Şimdi sorarsan kimse de kendini iyi olmayanlardan bilmez. 

Eğer herkes iyiliğinden emin olduğunu düşünüyorsa, binbir çeşit tatsızlığı ortaya çıkarabilenler, nerededir bu kötüler ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder