28 Ekim 2010 Perşembe

30 yaş mevzusu

''Bugünleri de görecekmişim'' dedirten bir hadise. ''30 oldun oğlum şimdi ne yapacaksın ?'' gibi sorularla başımı yastığa koyacağım bu gece. Bu sayılara takılmak gariptir. 2000 e girerken de böyle garip bir hal vardı ortalıkta. İnsanlar her şeyin değişeceğine dair bir havaya girdi. 01.01.2000 oldu öğlene kadar uyuyan, baş ağrısı olan bünyelerde 90'larda ki mide bulantıları devam ediyordu. Yine aynı rakı onları sarhoş etmiş bir çoğu 2000'e nasıl girdiğini bile hatırlamıyordu . Oysa ben  2000'e çok aklı başında girerken yirmili hanelerle ifade edeceğim yaşımı çok genç bulurdum. Şimdi de yaşlanmış değilim ama bu yazdıklarım bende 30 yaş etkisine maruz kalmış olduğuma dair işaretler veriyor. 

İyi kötü birçok hikaye var bu süreçte. Herkesin hikayesinde olan şeyler işte, ölümler, doğumlar, gelenler, gidenler. Her yaşına ve her anına katılanlar ve unutulup gidenler. İyimser bir yaklaşımla söyleyecek olursam büyük başarılar küçük hayal kırıklıkları vardır bizde de . Bugüne kadar düşe kalka gelmiş bünye ne bu kadar uzayacağını ne de bu kadar koşturacağını hesap etmemiştir. Eskiden kendinden daha büyük olduğunu düşündüğü insanlar için ''ya bu adam otuz yaşında yaptığı harekete bak ya'' gibi tepkiler verirken, kendinin de o günlere geleceğini hiç hesap etmedin değil mi ?Evet sıra sende!!

''Artık öyle harala gürele dağıtma, sağa sola saldırma, üstüne başına dikkat et!  30 oldun oğlum sen ! Bul birini evlen, çoluk çocuğa karış'' diyecekler, zaten diyorlardı.'' Bir toplu konut satış ofisine git, 2+1 tünel kalıp sistemi ile inşa edilmiş bir daireye gir 10-15 yıllık taksitlere böl. Nişan, nikah, düğün etkinliklerine olmayan paralarını çarçur et. Vardır yapacak bir şeyler sen bulursun.''  Şekil ve durumlarla kafayı yormaya gerek yok tabi. Dün neyse bugün de o. Değişen bir şey yok olmadı zaten.

Sayılarla kafayı bozmaktır bunun devamı. 30-35 derken bu 60 kadar gider eğer varsa ömür.20 de değişmeyen 30 da hiç değişmez, yolun sonu belli değil. Güzelliği de burada, gittiği yere kadar...

10'da neyse, 20'de neyse 30 yaşımda da böyle bir şekilde gidilir. Yaş 30'dur hadise budur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder