9 Ekim 2010 Cumartesi

Almanya 3 Türkiye 0

Almanya sizi kendi evinde 3-0 yenebilir ve buna kimse itiraz edemez. Futbolda eskisi gibi büyük farklılıklar olmamasına rağmen dün akşam ki Almanya güçlü bir takım olduğunu gösterdi. Attıkları gole kadar topu istedikleri gibi dolaştırdılar. İstedikleri zaman geldiler. Biz bunu engellemek için hamle yapmadığımızdan da sonuç diğer devrede de arttı ve net bir mağlubiyet aldık.

Şanssızlıklarımız da oldu Aurelio ve maçtan günler öncesinde Arda gibi. 2008 de bundan daha da eksilmiş cezalı ve sakat oyuncular yüzünden taşlarıyla oynanmış bir Türkiye yarı finalde Almanya ya kafa tutmuştu veya elinden kaçırmıştı diyebiliriz. Almanya için o dönem bu dönem farkından bahsetmek yersiz gibi. Çünkü öyle bir halleri var ki kim oynarsa oynasın karşımızda futbolun gerektirdiği ne varsa sahaya koyan bir takım görüyoruz ve tabi ki imreniyoruz.

Maç sonunda yapılan röportajlarda yer alan yorumlar ilginç, Milli Takımın istikrar beklentisinden ziyade maç kazanma şeklini , havaya girmek lazım,  böyle olmaz, rakip öyle inanılmaz değil, biz havamızda değildik, gibi garip söylemlere sahne oldu. Oysa sorun öyle tılsım falan değil. Her turnuva öncesi yakalanma ihtimali olan bir havayı bekleyeceksek, milyon dolarlarla dünya çapında hoca aramayalım Yılmaz Vural bunu bedava yapar.

Çifte vatandaşlığa sahip oyuncular vardı sahada.Takımlar ve tribünler de karmaşıktı. Hemen hemen hiç çirkinleşmeyen düzgün bir maç oldu. Futbol adına bir maç nasıl kazanılır ? ve nasıl kaybedilir ?diye anlatılabilecek tertemiz bir maç. Kaybedilen büyük bir hesap değil. Burada Almanya yı yenersiniz yenmezsiniz bilinmez. Zaten rakip de Almanya değil bunu gördük. Fakat teknik heyetin oyuncu seçimlerine bakılırsa bu Milli Takım 90 ların sonunda ve 2000 lerin başında izlediğimiz takımlardan çok daha kısıtlı görünüyor.

Geçtiğimiz yaz finalde kaybedilen Basketbol Şampiyonasında görülen arıza mevcut sanki. Kendi takımlarında oynamayan, maç eksiği olan adamların kadroda olması. Birçoğu formsuz ve moralsiz. Sakatlıklar da üstüne gelince böyle etkisiz bir görünüm kaçınılmaz. Bir müessese takımı değil ki ekonomik ya da kişisel sorunlar olsun. Özellikle bizim takımımızın bir havaya ihtiyacı yok. Zaten yıllardan beri bu maçları Haçlı Zihniyetine karşı bir savunma etkisiyle  güdülenerek oynarız. Bu nedenle müttefik bizi yenmiş çok da mesele etmeye gerek yok.

Burada oynanacak Almanya ve diğer tüm maçları kazabileceğimize inanırız zaten. Tek sorun bu inanç ile rakipleri küçümsemek. Bu maç onları silkeler ve toparlar. Bu takım 2012 ye gider, biz de Hiddink in cüzdanıyla uğraşmayız inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder