28 Kasım 2012 Çarşamba

Galatasaray 4 Balıkesirspor 1



Öncelikle Salı akşamı akşam 19:00 gibi zor bir saate bu maçı programladığı için Federasyona şükranlarımı sunuyorum. Saat 18:00 19:00 arası iş çıkış saatlerine sahip taraftarların 19:00 da başlayan maça, yetişmeleri imkansızdı. Dolayısıyla da stadın 1/4 kadar kısmı anca doluydu diyebiliriz. 19:25 gibi anca girdiğim statta ilk golü göremedim. Hatta maç 1-0 bitmiş olsaydı, maça gidip de golü göremeyen adam olarak ertesi gün iş yerinde tahrik edici alaylara konu olacaktık.

Korkulan olmadı birden fazla gol oldu, sürpriz de olmadı takım kazandı. Normal zamanda forma göremeyen adamlar oynadı gol de attı.. Aslında berbat bir organizasyon bu Türkiye Kupası. Bütün büyük takımlar yedekleri ile çıkıyor. İdman maçı havasında geçen bu maçların yayınları da muhtemelen izlenmiyor. Eskiye göre itibarını kaybeden bu kupayı Fenerbahçe almakta çok geç kalmıştı. Sanırım kavuşmuş olmalarına rağmen pek de sevinemediler. 

Şimdi bu kupa neden böyle tatsız tuzsuz oldu diye düşünürsek de işin ilginç tarafı bu kupa ligin yanından geçemez. Yayını ile, oyunu ile, oyuncuları ile lige yaklaşamaz. Çünkü kupanın sponsoru devlet. Ziraat Türkiye kupası bu, kimse bakmaz maçların çekişmesine galibine. Nasıl olsa para devletten. Nasıl olsa öyle de böyle de bu maçlar oynayacak. Nasıl olsa bir şekilde birileri kazanacak. 

Maça giden adam tatsızmış dert eden yok. Ekran başında kırk yılda bir takımını görecek fakir bir bakıyor kadro yedek. Adamın cebinde para yoksa, yayıncı kuruluşa ödeyemiyorsa izleyemiyor ligi biliyoruz. Bari kırk yılda bir izlediği maç doğru düzgün olsun o da değil. 

Seyircisiz, saçma sapan saatte, sponsoru devlet olan, alanın sevinemediği kaybedenin üzülmediği, bu amaçsız kupayı böyle devam ettirecekseniz, ettirmeyin ve bir zahmet kaldırın. Boşu boşuna yormayın takımları sıralamada yer belirleyin hak eden Avrupa'ya gitsin. 

Akşam akşam canım sıkıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder