10 Ocak 2013 Perşembe

Silver Linings Playbook 2012



Robert de Niro serisini bu sefer DVD'den  sinema salonuna taşıdık. Son zamanlarda arka planda olması bizi rahatsız etmiyor artık ziyadesiyle babanın sesi bile yeterli zaten. Ayrıca Bradley Cooper ile oynadığı ilk film de değil. Daha önce de kendilerini Limitless adlı filmde izlemiştim. Karşılaştırmak doğru değil ama o film çekim teknikleri açısında başka güzeldi. Bu film ise kadro ve kurgu açısından değerli diyebilirim. Ruhsal travma geçirmiş iki ayrı karakterin buluşması ve tabi ki aşk. Normal insanların basit aşk hikayelerinden oluşan romantik komedilerin dışında bir film. 

Karısı tarafından aldatılmış olmasına rağmen  hala onu eskisi kabul etmeye razı ve bu duruma kendini hazırlamış bir adam o büyük karşılaşmaya kendini hazırlıyor. Bir yanda kocasını bir trafik kazasında kaybetmekle kendini kaybetmiş bir kadın. İkisin bir araya gelmesindeki en önemli şey ise bir şekilde kaybetmiş oldukları hayat arkadaşlarına verdikleri değer.  

Filmdeki en komik durum  ise babanınki, totemlerle dolu taraftarlık tutkusuyla iddiaların ve maçların peşinde koşması ve karısı dahil her şeyi bu uğurda unutması. Hastalıklı iki tipin hoş hikayesi belki bizde fırtınalar koparmasa da beğenmedik diyemedik. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder