1 Haziran 2009 Pazartesi

17 MAYIS ne haTIRLATIR ?


Hepimizin hafızalarına kazınan bu fotoğraf artık Türkiye'de futbol adına bir çok şeyin değiştiğinin göstergesiydi. Kimilerine göre tesadüf diye tanımlanan ancak tanık olanların hala tüylerini diken diken eden o zafer Milli Takım düzeyinde tek gol bile atamadığımız İngilizlere de unutamayacakları bir hezimet olarak futbol tarihine geçmiştir.

Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktı. Gollü beraberlikler dilediğimiz, yenildik ama ezilmedik manşetlerinin yerini bambaşka sözcükler almış kendine güvenen avrupa takımları İstanbul'a gelmekten korkar olmuşlardı.

Tarih 17 Mayıs 2000 ve Galatasaray Taraftarları için yıllarca unutmayacakları ve unutturmayacakları bu zafer manşetleri süslerken 80 lerin sonlarından itibaren ayak seslerini Avrupa Futboluna duyuran Galatasaray 'ın devamında neler yapabileceği içerde ve dışarda konuşulur olmuştu.

17 Mayıs 2009 Galatasaray ı ise aradan geçen 9 yıllık sürede 2001 yılındaki Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali dışında Avrupa da hiç bir varlık gösterememiş ve 1980 lerin sonundan beri devamlı yükselen başarı grafiğini tam tersine hızla düşürmüş. 2000 den sonra Galatasaray dan benim gibi çok şey bekleyen taraftarlarını da sıkıntıya sokmuştur.

17 Mayıs 2009 ne hatırlatır ? O tarih bir devrin kapandığı tarihtir. Futbol adına ne olduğu pek önemli değil (malum Beşiktaş Şampiyon oluyor.) O tarih tek bıyık'ın yeniden doğduğu tarihtir. Bundan böyle kendisi iş başvurularında Askerliğini tamamlamış olanların baktığı ilanlara bakabilecek. Herhangi bir geyik ortamında askerlik anılarını anlatıp insanları güldürebilecek tek bıyık'ı dinleyipte askerlik görevine hiç başlamamış olanları düşündürecektir.

Tarih tekerrürden ibaretmiş Bu 17 Mayıs en az 2000 yılındaki 17 Mayıs kadar faydalı oldu. Artık bu kadar yorgunluğun ardında biraz dinlenmek lazım..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder