26 Ekim 2023 Perşembe

Futbol sabırsızları

 

İki yılı aşkın bir zamandır yaşanılan ekonomik saçmalıklar ile beraber Ortadoğu'da cereyan eden karışıklıklar, yaprakların döküldüğü sonbaharın içerisinde sıcak bir hava essin istedik, olmadı. Ölmedik, ezilmedik ve bitmedik. Gibi'de İlkkan'ın söylediği gibi daha bilge olduk. 

Öncelikle 2021-2022 sezonunun tamamında Galatasaray Taraftarını kötü giden sezon içerisinde gösterdiği direniş, isyan ve sonunda tümden bir değişikliğe götüren ısrarını bugün gelinen noktadaki doğru gidişata bakarak değerli buluyorum. Aynı sezonun son altı iç saha maçını ve yine sezon içerisinde Avrupa Ligi'nde kazanılan Marsilya maçlarında tribündeydim. Ligde tutunamayan o takıma tribünden verilen desteği ve projeyi doğru yürütmeyen yönetime isyana canlı tanık olmuştum. 

O kötü günleri geride bırakan Galatasaray ligi 13. sırada tamamladığı sezonun ardından 2022-2023 sezonunda şampiyon oldu ve bir sezon uzak kaldığı avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları ile geri döndü. Ön elemelerde üç takım altı maç ve yenilgisiz olmasına rağmen çok da hazır olmayan bir takım olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı. 

Transfer tahtası kapanması üzerinden bir buçuk aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala katkı alamadığı oyuncular gölgesinde ligde namağlup ve bir beraberlikle neredeyse kayıpsız bir süreç geçirdi. Bununla beraber Şampiyonlar Ligi başladı. Bayern maçına kadar mağlubiyeti de olmayan bir durumdaydı. 

Bütün bunları neden yazdık? Çünkü şu süreçte Okan Buruk ve birkaç oyuncu üzerinde eleştiriler oluşmaya ve var olmaya devam ediyor. Eleştiri olumlu olduğu sürece problem zaten yok. Fakat şu anda rahatlıkla bu takımda oynayabilecek olan Yunus Akgün ve Berkan Kutlu'nun olumsuz eleştiriler yüzünden uzaklaştığını da düşünebiliriz. Küçük bir not; Emin Bayram dahil diğer kiralık oyuncular bence uzun bir yolculuğu düşünürsek hem kendileri için hem de Galatasaray için doğru kararı verdiler. Benim düşüncem avrupa kupalarındaki başarının gelebilmesi kendi ligimiz dışında tecrübesi az olan oyuncularla çok zor. Dolayısıyla onların bugün olmamasını olumlu buluyorum.

Biz biraz sabırsız insanlarız, eminim ki hepimizi Bayern'i elimizden kaçırdık düşüncesiyle çok üzüldük ve o gece belki de çok zor uyuduk. Oysa biz kuralar çekildiğinde bu iki maça bir puan bile yazamadık. Bizi bu umuda bağlayan yine Galatasaray oldu. Galatasaray vizyonu ve bu uğurda emek veren insanlar oldu. Okan Buruk ve tüm teknik ekibi futbolcularla beraber kutlamak lazım. Galatasaray Ruhu denilen şey geri geliyor sabırlı olmalı. 

İçeride Kopenhag ve dışarıda Manchester United'dan alınan puanlar bu zor iç saha maçı için beklentileri çok yükseltti. Maçın büyük bölümünde baskılı ve bir şampiyonlar ligi grup maçı ve rakibin gücü düşünüldüğünde yüksek şut sayısı ve muazzam istatistikler ile bunu takım olarak yaptı Galatasaray. Tek eksik futbolun en önemli puan kazandıran noktası olan goldü. Gol gelmeyince de 70 dakikada yaşanan tüm güzellikleri çöpe attı futbol sabırsızları. 

Maçta nelerin olabileceği günlerce konuşulacak. Biz kazanımları ve çıkarımlarımızı söyleyelim. Okan Buruk bu tecrübeyi cebine koydu. Grupta bulunan diğer rakipler de Galatasaray konusunda daha temkinli olacaktır. Mauro Icardi maçtan sonra olumlu ve toparlayıcı bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Bu ilerleyen zamanlarda bireysel olarak eleştirilen tüm oyuncuları kendine getirecektir. 

Kesinlikle bir Avrupa Takımı kimliği bir turnuva takımı yolculuğunda emin adımlar ilerliyor Galatasaray. Zaten öyleydi ama sürdürülebilirlik bugün hayatın her alanında önemli bir fark. Türk futbolu diğer kulüpler açısından da ülke puanı açısından da doğru işle yapmalı ve sürdürülebilirliği sağlamalı. O yüzden bu yolda en avantajlı ve yolu en açık durumda olan Galatasaray öncülüğü devam etmelidir. 

Bir çiçekle bahar olmaz ama bir mağlubiyet ile de bunca emek hiçe sayılamaz. Eminim Galatasaray her uzvuyla bu maçtan derslerini almıştır. Güzel bir şampiyonlar ligi hikayesi için sabırla bekliyor ve hayranlıkla izliyorum takımımı. Biz desteklemeye ve gurur duymaya devam edelim gerisini Galatasaray yapacaktır.

Çünkü daha önce yaptı. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder