4 Ocak 2010 Pazartesi

''Kalitesiz aşklara inat, yaşasın sevgilisiz hayat.''

''Kalitesiz aşklara inat, yaşasın sevgilisiz hayat.'' Habibler - Bağcılar hattı. Minibüsü kullanan kişi bir amca olduğundan kesin bu cümleyi o kurmamıştır. Ya kendisi o araçta sadece şofördür veya oğlu falan yazmıştır. Ama  ne olursa olsun amca minibüste vites değiştirirken tepesinde bu yazı komik duruyor. Bizler msn, facebook gibi platformlara kişisel ileti yazmaya yeni yeni başladık. Ama onlar bizim toplu taşıma amaçlı kullandığımız Deutz-Magirus markalı araçları yazı tahtasına çevirerek yıllarca kişisel iletişim kurmaya çalıştılar.

1980-1990  yılları arasında minibüsçüler arabalarını modifiye ederlerdi. Havalı kornalar ve otomatik kapılı araçların yaygınlaşmasıyla ilgi çeken araçlar görmek mümkündü. Hatta o dönemdeki çocukların idealinde minibüs şoförü olmak yatıyordu. Muavinlikten başlayıp şoförlüğe geçen adamlar biliriz. Bugünlere bakıldığında araçlarda o zamanlardaki ışıltı görülmez oldu. Minibüsün ışıltısından ne olacak demeyin özel olarak bilinen plakalar vardı. Bakımsız araçlara binilmezdi.  İçinde renli ışıkları, bilardo topundan vites topuzu , renkli camları, özel döşemeleri dikkat çekici özellikleriydi. Bir dönem boyaları bile farklıydı parçalı forma cinsinde bölünmüş iki ayrı renkte olanları mevcuttu.
Onlar geçmişte kaldı şimdi tek renk olduğundan pek farkları kalmadı. Zaten o yazılar da yasaklanmıştı bir dönem. Bu servis çok uzadı. Bir başka şoför deyişiyle noktalayalım.
''Her ne kadar sosyetenin parlak taşlı yollarında kırmızı pabuçlu kızlarıyla dans etmediysek de, biz harbi Siirtliyiz.''


2 yorum:

  1. Abi sağda inecek var.

    YanıtlaSil
  2. müslüm gürsesden parca calmadan bınılmez sızın mınübüslere abiii:)))))))))))))yıkıla yıkıla yasayan bendım..:))))

    YanıtlaSil