27 Ocak 2013 Pazar

Wesley Sneijder


Hollandalı hocalardan pek de istediğini alamamış memleketimiz, topçularının durumu aynı değil tabi ki. Günlerce yazılıp çizilen, ''anlaştı'', ''gelecek'', ''pürüzleri gidermek istiyor'', ''vallahi gelecek'' dediler, nihayet getirdiler. Şu işleri gizli yürütüp bomba patlatmak galiba pek mümkün değil artık. Yani işin gerçek tarafı şu ki kalite ucuza gelmiyor. O nedenle de gizlemek manasız ve bu işin türküsünü söyleyerek yapmak gayet ürkütücü ve kıskandırıcı rakipler açısından. Tabi menajerlerin fiyat artırıcı tutumu da aynı zamanda, basına sızdırılan bilgiler.

Bizim işimiz futbolla futbolcuyla, ama sosyal medyada Sneijder'in eşinin twitter hesabına kadar gitti işler. Hayat çok cıvık bir hale geldi teknolojiyle. Gerçi adamlar bizim gibi değiller, onlar için tebessüm ettirici işlerdir ama siz bir düşünsenize, yerli bir futbolcuya böyle bir ilgi alakalı var, adam gelecekse de gelmez. Arda, biraz da bu baskılardan dolayı gitmedi mi ? 

Sneijder son yıllarda ve özellikle 2 sezon öncesine kadar bu topraklardan uzanabileceğimiz bir adam değildi. Bizim Arda'mız vardı falan demeyelim hiç, öyle bir adam her takımda olsun, oynamasa da gezinsin sahada. Öyle baktığımız bir adam iki sene sonra düşüşe geçerek uzaklaşıyor listelerin üst sıralarından. Yakın zamanlarda önemli futbolcular sahne aldı beğenmediğimiz ligimizde. Fakat ya istediklerini veremediler ya da sonbahar olarak gördükleri duraklardan olduk. 

Uzun bir zamandır da pek zevk almadan izliyoruz, mecburen izliyoruz, çünkü seviyoruz da futbolu. Yıldızların bizden uzak durması gayet normaldi çünkü sıradan takımlarımız istedikleri kadar muazzam sonuçlar alsa da, biz de tribünlerden uzak duruyorduk. Yabancı kontenjanlarını hiç yıldızlarla dolduramadık. Beşiktaş yok olma pahasına bunu yaptıysa da, böyle de işlerin yürümediğini anladık. 

Sneijder, Quaresma, Sow, Fernandes var ligimizde, olmalı da her zaman, en iyileri gelmeli ki izleyelim. Keyif alalım bu işten hepimiz. Böyle isimler geldiğinde heyecan ve tutku daha da artıyor. Fakat Biz bu adamları güzel statlarda oynatmalı, güzel tesislerde çalıştırmalıyız. Çünkü bu aldığınız getirdiğiniz adamlar sakatlıklardan kendine gelemiyorlar. Sonra da kaybolup gidiyorlar. Zaten bir çoğu bu tarz liglere son umut olarak geliyor. Onları da fazla görmek ve izlemek herkesin hakkı. 

Bu bağlamda Sneijder yenilenen zemin ve şu anki Galatasaray için önemli bir değer. Başka dedikodular da var adını anmayalım şimdilik dedikodu çüknü. Tabi takımım diye söylemiyorum hep başımıza şapka alıyoruz ama ayakkabı su alıyor onu da görelim. Arkada güvendiğim tek isim Semih KAYA maalesef tek. O yüzdendir ki zaman zaman fazla golü atamadığımız anlarda moral kaybetmeye devam edeceğiz. Sneijder tribünü havaya sokar, renk katar, ama takım oyunu olan futbolun en can alıcı yeri defans bizi endişelendirmeye devam ediyor. 

Değişik bir ara transfer oldu bizim için, belki de daha olacaklar var. Fakat bu seçim ve iş gerçekten çok iyi. Sezon başında korkularım vardı Necati'yi kayıp gördük aradık. Evet uzak bir ülkeyiz küçük işlerin peşinden de koştuk ama Culio, Pino falan değil bu takımların aradığı. Şampiyonlar Ligi şaka değil. Geride sıkıntılar olsa da öyle diye Sneijder'e hayır demeyiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder